Facultatea de Arte Plastice, Sectia Foto/Video

Unii dintre voi poate stiu, altii poate nu stiu dar anul acesta mi-am luat inima in piept si am dat examen la Universitatea de Arte “George Enescu”, Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design, sectia Foto/Video. Era probabil de mult asteptat lucrul acesta de la mine…

Pentru mine care am mers fara pregatire si alte informatii a fost…sa spunem un pic dificil…am intrat la cu taxa, iar taxa este de 4500 ron pe an, ceea ce nu e de ici de colo. Totusi in loc sa mai astept un an si sa merg mult mai pregatita in urma celor experimentate am hotarat sa nu pierd un an si sa investesc in viitorul meu. In fond nu o sa imi poata reprosa nimeni ca mi-a oferit “statul” ceva :P.

Dupa primele zile de studii, nu are rost sa mai spun pentru unii, ca sunt de-a dreptul incantata de decizia luata, pentru ca deja am invatat foarte multe lucruri de la profesorii cu care am avut cursuri si laboratoare, respectiv Prof. Matei Bejenaru si Lavinia German. De fapt am invatat lucruri noi chiar din ziua de deschidere.

Pana acum, ca o analiza, am constatat ca sunt foarte multe lucruri pe care le stiu practic dar imi lipseste vocabularul pentru a ma exprima in cuvinte si atunci mai bine tac… adica nu e mai bine, dar … este destul de dificil sa imi gasesc cuvintele corecte si pana ma dezmeticesc, alt coleg prinde curaj si spune ceea ce eu stiu… Nu e chiar bai!

M-am hotarat totusi sa ma implic in tot ceea ce se poate, chiar daca duc o lipsa acuta de timp, asa ca m-am oferit voluntara in crearea grupului de yahoo pentru anul I, si am mai facut un pas, cel de a ma inscrie in Clubul Fotografilor din Iasi de la Casa de Cultura “Mihai Ursachi” (dorinta mea de a fi membru nu a durat foarte mult, asa ca revizuiesc acum dec. 2011, si spun ca nu mai sunt membra a acestui club)…

Ca o nota finala, programul este destul de incarcat si sper sa mai am timp si sa fac fotografii si nu doar sa ma documentez despre ea, mai ales ca mai am foarte mult de lucru din urma…

UPDATE IMPORTANT 2015

Primesc foarte multe mesaje de la voi despre admitere. In ce consta, ce se studiaza, de unde sa inveti etc. Voi scrie aici ca sa fie toata lumea lamurita.

Detaliile admiterii se pot schimba de la an la an, asa ca cel mai bine ar fi sa mergeti la universitate sa discutati cu asistentul de la Foto, sau intrati pe site-ul universitatii si informati-va. Nu lasati un lucru atat de important pe ideea ca am citit undeva pe un blog. Experienta mea a fost acum cativa ani. Mai bine luati informatiile de la sursa. Discutati cu dnul profesor Matei Bejenaru, faceti niste ore de pregatire etc.

Succes!

12 comments to Facultatea de Arte Plastice, Sectia Foto/Video

Leave a Reply